Arıcılık Bölümü Okulu

Arıcılık Bölümü Nedir?

Arıcılık Bölümü okulu arı ürünlerinin üretilmesi pazarlanması ve satışa sunulması gibi alanlarda üst düzey görev yapacak arıcılık teknikeri yetiştirilen bir ön lisans okuludur.

Arıcılık Bölümü Nerde Var?

Türkiyede  Arıcılık bölümü okulu yalnızca Elazığ Fırat Üniversitesi ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde okutulmaktadır. Bölüm 2 yıllıktır 2 yıl sonunda sizde arıcılık bölümünde tekniker olarak başlayabilir yada kendi işletmenizi kurabilirsiniz.
Türkiye içinde bulunduğu coğrafi ve sahip olduğu bitki örtüsü bakımından çok zengin bir ülkedir, Arıcılık sektörü faaliyetlerine son derece elverişlidir, hemen hemen türkiyenin her il ve ilçesinde arıcılık yapanlara rastlamak mümkündür. Kimisi sadece evinin bal ihtiyacını karşılamak için hobi arıcılık yaparken, diğer bir kesim arıcı ise bu işin ticari boyutu ile ilgilenmektedir. Doğayla iç içe yaşamak ve yaptığı işten evinin geçimini sağlamaktadır.

Arıcılık Bölümü okulu
             Arıcılık Bölümü okulu

Ülkemizde özellikle Karadeniz bölgesine has bal çeşitleri piyasa değerinin çok çok daha üstünde satış yapılmaktadır.Üretilen  bal çeşitleri Anzer yaylasındaki Anzer balı kg fiyatı 2000 tl  gibi bir rakamla satılmaktadır, diğer bir yandan kestane balı orman gülü komar balı gibi vitamin değerleri yüksek ballar üretilmektedir.

Arıcılıktan Gelir elde edilirmi?

Arıcılıktan gelir elde etmeniz mümkündür, üretimin yanı sıra bu işin en önemli odak noktası pazarlamadır. Uygun Pazar yeri oluşturursanız arı ürünlerinde kar marjı yüksek gelir elde edebilirsiniz. Türkiye piyasasında arı ürünlerinin ortalama fiyatlarını yazmak istiyorum ,kabaca beraber bir hesap yapabiliriz.

  • 1 kg bal 60 tl
  • 1 kg arı sütü 3000 tl
  • 1 kg propolis 900-1500 tl arası
  • 1 kg polen 150 tl
  • 1 Gram arı zehri 80 Euro
  • 1 Kg kestane balı 200 tl

Arıcılığa yeni başlayacak bir arıcının  20 kovan arıyla başladığını varsayarsak, ortalama nekadar gelir elde edecek, verdiğim fiyatlar en alt seviyeden hesaplanmaktadır. 1 Kovan arı, mevsim kötü giderse şayet yılda en az 8-10 kg bal verir, 20 arıdan ortalama 150-200 kg bal ediyor, mevsimin iyi olduğunu düşünürsek  500-700 kg arası olabilir. Buyurun hesabını siz yapın, bunun yanı sıra polen arı sütü üretiminden de faydalanabilirsiniz.

Şayet sizler de arıcılığa uygun bir bölgede yaşıyorsanız, neden kendi işinizin patronu olmayasınız, neden doğa ile baş başa kalmayasınız. Düşünsenize, kendinize ait kovanlarınız var, senenin her günü de arılarla uğraşmak zorunda değilsiniz. Kimseden emir almıyorsunuz ve işinize dilediğiniz saatte gidiyorsunuz dilediğiniz saatte geliyorsunuz arıcılık sezonu 6 aydır. Tüm bunların ötesinde şehir gürültüsü ve kirliliğinden uzak, temiz ve bol oksijenli tabiatta zaman geçiriyorsunuz.

Arıcılıkta Gelir elde etmenin yolları nelerdir?

 

Arıcılık bölümü okulunu okuyacak zamanınızmı geçti? sadece bu işe odaklanacaksanız eğitim çindede olsa gidip alınız sözünü hatırlayalım, arıcılıktan geçim sağlamak için teknik bir bilgi sahibi olmanız gerekmektedir. Firmamız tarafından ücretsiz Arıcılık eğitimi belirli aralıklarda verilmektedir.

Sizde eğitimden faydalanmak isterseniz bizlere başvurabilirsiniz, Çalışmalarımız Ana arı üretimi Paket arıcılık ve doğal arı ürünleri üretim ve pazarlama firmasıdır, Aklınıza takılan tüm soru ve sorunlarınızı bizlere danışabilirsiniz.

Arıcılık Bölümü İş ilanları

Arıcılık sektöründe ücretli olarak çalışmak isteyen genç ve tecrübeli elemanlara ihtiyacımız herzaman vardır sizde bizimle ücretli olarak çalışmak istermisiniz?

Yorum yaz

    Nasıl Yardımcı Olabilirim ?